Održana je edukacija za odgojitelje i stručni tim "STEAM u vrtiću"

Suvremeni način života zahtjeva i suvremene pristupe učenju, pri čemu je STEAM neizostavan dio odgoja i obrazovanja djece današnjice. STEAM je pristup obrazovanju koji ima uporište u kombinaciji različitih područja tj. prirodnih znanosti, informatike, inženjerstva i matematike. Od najranije dobi kod djece je nužno poticati STEAM način razmišljanja kako bi u budućnosti bila osposobljena rješavati problemske situacije s kojima će se susretati.

U okviru ovogodišnjeg projekta „STEAM u vrtiću“ održana je edukacija za odgojitelje ranog i predškolskog odgoja te stručni tim u Dječjim vrtićima Petar Pan Vodnjan-Scuole dell'infanzia Petar Pan Dignano. Edukaciju je održala pedagoginja Božena Vrgoč koja ima dugogodišnje iskustvo rada u britanskom (Cabridge) obrazovnom sustavu gdje je radila kao pedagog, Science teacher, ESL (english as a second language) teacher i Head teacher u Nursery i Reception odjeljenju. Osnivačica je i predsjednica Instituta za STEM edukaciju i afterschool programe „EDUCATIVO“ koji provodi kraći odgojno obrazovni program „STEAM u vrtiću“ za rano učenje robotike i programiranja djece od 4-7 godina. Voditeljica je EU projekata „STEAM ZA SVE“ www.stemzasve.eu i „MORE – Mreža Online Razmjene i Edukacije“ te inicijatorica nekoliko humanitarnih projekata za djecu. U svom profesionalnom djelovanju utječe na konstruktivne promjene u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja prenoseći znanje i iskustvo iz domene STEAM-a.

Edukacija se sastojala od predavanja, radionica, samostalnog rada polaznika, prikaza iz prakse, supervizijskih susreta kroz tri modula. Cilj edukacije bio je jačanje kompetencija odgojitelja i stručnog tima za provedbu STEAM aktivnosti u vrtiću te korištenju informacijsko-komunikacijske tehnologije u planiranju i provedbi aktivnosti unutar redovnog 10-satnog programa i/ili kao kraćeg odgojno obrazovnog programa.

Povratak

Imate dodatnih pitanja u svezi našeg vrtića ili vam je potrebna pomoć?

Kontaktirajte nas