DAN PLANETA ZEMLJE - 22.04.2021.

Povodom Dana planeta Zemlje sproveli smo raznolike aktivnosti. Zajedno s djecom razgovarali smo o važnosti očuvanja prirode i njenih resursa, te recikliranju. Crtali smo na temu „Očuvajmo prirodu“ i koristili zemlju kao prirodnu boju. Zanimljive su bile i glazbene aktivnosti te igre na otvorenom prostoru.

Zahvaljujući roditeljima koji su donijeli razne sadnice cvijeća i voćka uljepšali smo naše dvorište te smo zajedno, veliki i mali, zasukali rukave i obilježili Dan planeta Zemlje....

Više informacija

PROBDIJIMO POSPANI PETAK – 9.04.2021.

Petak je zadnji dan obilježavanja našeg Tjedna zdravlja u vrtiću. Puno smo toga naučili, radili i umorili se, a za zdravlje je, uz sve što smo naučili, potreban odmor i san.

Djeci predškolske dobi svakodnevno je potrebno oko 12 sati sna, koji im je potreban kako bi mogla rasti, učiti i pamtiti.

Petak smo obilježili raznim aktivnostima o važnosti spavanja i odmora, ritualima, higijeni i pričanju priče prije spavanja, konzumaciji lagane večere, pravilnom disanju, njihovim snovima…

Fotografije...

Više informacija

ČUVAJMO ČISTU VODU U ČETVRTAK - 8.04.2021.

Voda je neophodna za očuvanje zdravlja. Redovito pranje ruku čistom vodom štiti nas od zaraznih bolesti, a pranje voća i povrća čuva nas od kemikalija kojima su tretirani.

Voda je najzdravije piće i čini više od 70% našeg tijela. Djeca bi dnevno trebala popiti pet čaša vode i još jednu ako su tjelesno aktivna te još jednu ako je vani vruće!

Ovaj smo dan obilježili raznim aktivnostima o važnosti čiste vode, dovoljnog unosa vode u organizam te pravilne i redovite osobne higijene...

Fotografije...

Više informacija

SUPER ZDRAVA SRIJEDA - 7.04.2021.

Srijeda je najvažniji dan u obilježavanju ovog tjedna – SVJETSKI DAN ZDRAVLJA!

Ove godine tema Svjetskog dana zdravlja je “IZGRADIMO PRAVEDNIJI, ZDRAVIJI SVIJET”!

Na današnji dan prisjetimo se da nismo svi jednaki i da nemamo iste mogućnosti ni sposobnosti.

Svjetski dan zdravlja u vrtiću obilježili smo raznim aktivnostima o važnosti pravilne prehrane, očuvanju okoliša, zajedništvu i još mnogo toga.

Fotografije provedenih aktivnosti možete pogledati u našoj galeriji fotografija....

Više informacija

USKOČIMO U UTORAK - 06.04.2021.

Prema preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, djeca predškolske dobi trebala bi u tjelesnoj aktivnosti svakodnevno provesti najmanje 180 minuta od čega barem 60 minuta u aktivnostima umjerenog do visokog intenziteta. Što više to bolje.Ovaj utorak bio je izvrstan za uskočiti u tjelesnu aktivnost i zbog toga smo odigrali brojne aktivne igre, jutarnju gimnastiku, sportske poligone, vježbe razgibavanja mišića lica…

Fotografije provedenih aktivnosti možete pogledati u našoj galeriji...

Više informacija

Imate dodatnih pitanja u svezi našeg vrtića ili vam je potrebna pomoć?

Kontaktirajte nas